hALkarika

Hitünk repít a céljaink felé

2020. október 07. 11:57 - halkarika

Repülő halak a pályán, avagy mit akarunk a hALkarikával?

Nagyon fontos, amikor emberek úgy döntenek, hogy közösen szeretnének csinálni valamit, akkor legyen hasonló hitviláguk és legyenek azonos céljaik is. Minden jól működő kapcsolatnak ezek a fontos alapkövei. 

Mi most leírjuk miben hiszünk és mi a célunk a hALkarikával. Itt lentebb, majd a fotó után el is olvasható.

Olvasás után talán úgy tűnhet, hogy nem is hasonlít a két hit és cél? Talán így leírva tényleg nem. De bármelyiket írhatta bármelyikünk. A nézőpont más, a többi ugyanaz. Ezért nem is fontos odaírni a nevünket. 

 

uj_k03a1316.jpg

Egyikünk hite:

Hiszem azt, hogy a coaching a megfelelő módszer(tan), hozzáállás az önbizalom növelésére. A growth mindset elsajátítása elengedhetetlen a mai bizonytalan VUCA világban, amely feltételez egy alap készségkészletet, de sokkal fontosabb, hogy a fiatalok tudjanak fejlődni. Tudják azt, kitől kell segítséget kérni, ha elakadnak. Kire tudnak támaszkodni, ha csak ventillálni van kedvük, és kire, ha konkrét megoldásokra szomjaznak. 


És a célja:

Megmutatni a gyerekeknek, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, hogy mindenre képesek, ha hisznek önmagukban. Nem a magabiztosságra gondolok, mint olyanra, hanem az önmagukba vetett hitre. Fontos, hogy elhiggyék magukról, hogy meg tudják tanulni, meg tudják csinálni, és azt is, hogy elég jók! Bármi is az, amit választottak maguknak, mint szakmát, munkát, hivatást. 

Másikunk hite:

Mérnöki beállítottságú, műszaki egyetemen pallérozott, szervezetfejlesztő-coach vagyok. Mindig érteni akarom azt, amivel szembeállok. Tudom, mindennek oka van. De, amiben igazán hiszek, hogy mindennek van megoldása. Akár úgy is, hogy az okok nem annyira fontosak. Mert az idő korlátolt, ahogy az energiánk is véges. Foglalkozzunk azzal, ami segít céljaink elérésében. Ha a múlt kutatása pillanatnyilag nem szolgál minket, hát ne kutassuk!

És a célja:

Az, hogy segítsek másoknak olyan kompetenciákat elsajátítani, melyek segítségével hidakat lehet építeni generációk közt és generációkon belül. A hidakon az emberek újra eljuthatnak egymáshoz, tudnak kapcsolódni a másikhoz és a harmonikus élet könnyebben elérhető lesz mindenki számára. Ambiciózus tervnek tűnik? Én is az vagyok..

Fontos, hogy nem az én tudásom és véleményem lesz az építőanyag a hidakhoz. Akikben megvan a közelítésre az igény, azoknak képesek nélkülem is hidat építeni. Én leszek a munkafelügyelő, de a mesterek Ti vagytok!

  
Hisszük azt is, hogy nem csak mi gondolkodunk így. 

Csodás napokat kívánunk: Móni és Anita

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halkarika.blog.hu/api/trackback/id/tr1416217042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása